Túrólepény vajon sütve

  • 2018.10.05.
  • 5

Ennél gyorsabb desszertet nemigen készítettem mostanság. A tésztát 5 perc alatt összeállíthatjuk, és már lehet is kanállal szaggatni a forró vajas serpenyőbe.Joghurttal vagy édes tejföllel, nutellával, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra.Hozzávalók 10 darabhoz: 250 g túró80 g liszt2 evőkanál cukor vagy vagy 1 teáskanál folyékony édesítő3 nagyobb tojás1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál sütőpor1 csipet sóvaj a sütéshez
Elkészítés:Robotgéppel a túrót és a tojásokat a cukorral (édesítővel), sóval, jól összekeverjük. Ezután tovább keverve a robotgéppel hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet.A palacsintasütőt vagy egy kisebb serpenyőt vajjal felforrósítunk, majd visszavesszük közepes hőfokra.Egy evőkanál segítségével, kis halmokat teszünk a forró vajra, kb. 4 db-ot süthetünk egyszerre.Mikor szép aranybarna az alja, óvatosan átfordítjuk egy palacsinta sütésre is használt lapáttal, majd ezt a felét is megsütjük.Tányérra szedve, melegen fogyasztjuk, de másnap is tökéletes, ha édességre vágyunk.Jó étvágyat!