Meggypuding

  • 2016.06.24.
  • 3

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában is
Hozzávalók 5 db 2 dl-es formához, 2 dl-es bögrével mérve:1,5 bögre víz1/4 bögre kukoricakeményítő (3,2 dkg)2 tojássárgája1 csipet só70 dkg meggy1/2 bögre nyírfacukor (10 dkg)3 evőkanál frissen facsart citromléa tálaláshoz:tejszínhabgyümölcsA vizet, a kukoricakeményítőt és a sót összekeverjük. A tojássárgáját habverővel alaposan beledolgozzuk.A meggyet kimagozzuk, turmixgépbe rakjuk a cukorral és a citromlével, nagy fokozaton pürésítjük. Fazékba öntjük, és felforraljuk. A vizes keményítőhöz öntünk 1 bögrényit a forró gyümölcspüréből. Alaposan elkeverjük, majd a maradék pürét is hozzávegyítjük. Gyakori kevergetés közben felforraljuk. 2 percig főzzük, majd azonnal poharakba, formákba töltjük. 2 órát pihentetjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk.Tipp: a desszerthez remekül felhasználhatók a fagyasztott gyümölcsök, de friss vagy másfajta gyümölcsökből is készülhet.