Magvas szendvicskenyér

  • 2016.02.03.
  • 2

A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is
A gyors hétköznapokra a formában sütött kenyér a legalkalmasabb. Könnyen szeletelhető , megpakolható minden földi jóval. A sütése is egyszerűbb.Hozzávalók 32 x 14 x 8 cm-es sütőformához25 dkg aktív rozskovász30 dkg kenyérliszt20 dkg Graham-liszt3,2 dl víz-joghurt keverék, fele-fele arányban8 evőkanál magkeverék2 evőkanál búzakorpa1 evőkanál sóa tál kenéséhez:kevés olajA kovászt a folyadékkal és a lisztekkel elkeverjük, pár percig dagasztjuk. 1/2 órát pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a sót és a búzakorpát. 20 percig dagasztjuk. A dagasztás befejezése előtt beletesszük a magokat, tovább dagasztjuk pár percet. Lágy tésztát kell kapnunk. Olajozott kelesztőtálba rakjuk. 2 órán át kelesztjük, közben 3-4-szer hajtogatjuk, átgyúrjuk.Az idő leteltével deszkára borítjuk. A sütőformát tapadásmentes sütőpapírral kibéleljük, majd a megformázott tésztát beletesszük. Letakarva, langyos helyen 1-1,5 órát kelesztjük. Előmelegített sütőben, 240 fokon 15-20 percig sütjük, majd a hőt 200 fokra mérsékeljük. Így hagyjuk még 20-25 percet, illetve amíg a kenyér szép barnára nem sül. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.Tipp: a kenyeret magokkal is megszórhatjuk. Ilyenkor a formázás után alaposan bevizezzük a tészta