Házi krémes

  • 2013.03.10.
  • 2

Pénteken ebéd után nagyon vártunk valamit, kollektívan vártuk. Szinte már reménykedtünk, de nem....Gondoltam, majd akkor én, majd itthon sütök. Na de nem nőnapon, majd utána. Nőnapon becsokiztunk, tegnap meg olyan adag habos, fahéjas kávét kaptunk, hogy a szombati desszertet is letudtuk. Mai ebédünk konfitált tarja volt , jólesett utána ez a remegős házi krémes. Gondaanyu blogján is megtalálható, tőle vettem az ötletet, de én házi tésztával készítettem.Hozzávalók 2 laphoz:30 dkg liszt15 dkg vaj vagy margarin1 tojás1 dl tejfölcsipet só1 kiskanál ecetElkészítés:A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell pihentetni. Ketté veszsük, nagy tepsi hátulján vékonyra nyújtva két lapot sütünk. Kicsit megszurkáljuk sütés előtt. Hólyagos, leveles tésztát kapunk. Én jobban szeretem, mint a bolti leveles tésztát.
Krém:8 tojás fehérje (fagyasztóból használtam szobahőmérsékleten kiengedve)30 dkg cukor4 csomag vaníliás pudingpor0,5 liter tej0,5 liter vízA pudingporból 20 dkg cukorral , a vízzel és a tejjel sűrű krémet főzünk. Közben a tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Még a forró pudingos krémhez keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze,1-2 percig együtt főzzük, majd a forró krémet rásimítjuk a közben előkészített lapra. Én egyszerűen egy tepsibe rakom az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, és igyekszünk távol tartani mindenkit a hűtőtől, úgy 1 óra hosszára. Addig van remény, hogy megdermed a krém, és nem úgy jár mint a miénk.