Tökéletes tejszínes krumpli

  • 2014.07.11.
  • 2

A krumpli mindenhogy jó. Főzve, sütve, főzeléknek, íme a receptek: http://babasef.cafeblog.hu/2014/06/16/amitol-a-fejed-no/De ez maga a tökély. Köretnek vagy csak úgy. Bár be kell kapcsolni a sütőt hozzá, ez most a kánikulában nem a legvonzóbb talán, cserébe nem kell tűzhely mellé állni egyáltalán. Hát valamit, valamiért, ahogy ez lenni szokott.TEJSZÍNES KRUMPLI(8 hónapos kortól, ha már mehet a tejszín és a sajt)Hozzávalók:8 db krumpli3 dl tejszín5 dkg reszelt sajtsó, szerecsendióA krumplit meghámozom és legyalulom. Belerakom egy tepsibe. A tejszínt sózom és teszek bele szerencsendiót, ezzel leöntöm a krumplit. Befóliázom és mehet a sütőbe. Ha puha a krumpli, akkor leveszem a fóliát, rászórom a sajtot, megpirítom a tetején és máris kész.Húsimádók tehetnek a tetejére bacont, de nálunk így natúr is nagyon jól fogyott. Ünnepi kajáknál remek köret lehet, mert nem kell vele sokat foglalkozni és csirkéhez tökéletes köret.