Joghurtos, málnazselés szívecskék

  • 2018.02.14.
  • 1

Idén is elérkezett a Valentin-nap és én ma ezzel a nagyon egyszerű, de ízletes desszerttel emlékezem meg erről az alkalomról. Mint már többször is leírtam itt a blog hasábjain, számomra nincs nagy jelentősége ennek az ünnepnek, - sőt számomra ez a nap inkább szomorkás, mint örömteli, mert ezen a napon ment el közülünk valaki, akit én nagyon szerettem, tiszteltem ... - de gasztrobloggeri minőségemben azért minden évben késztetést érzek, hogy készítsek erre a napra valamit. Visszatérve a desszertre, az ötletet a
gyümölcsös joghurthasáb receptje adta, csak most nem friss gyümölcs, hanem élénk színű, fanyarkás málnalekvár lett a selymes joghurtos krém kísérője. Sütés nélküli, könnyed desszert, amit akár pohárba is rétegezhetünk.Joghurtos, málnazselés szívecskékHozzávalók:1 nagy pohár (400 gr) görög joghurt (Bakoma)2 dl habtejszín6-8 ek porcukor (vagy ízlés szerint)2 cs vaníliás cukor
3 tasak (3x20gr) Dr Oetker expressz zselatin fix portöltelék:4-5 ek málnalekvár1 csapott kk. zselatinporElkészítés:Egy kisebb tepsit vagy sütőformát kibélelünk átlátszó fóliával úgy hogy az teljesen befedje.

A joghurtot, tejszínt (nem kell felverni), cukrokat egy nagy tálba öntjük, jól összekeverjük, majd a zselatin fixeket is hozzáöntjük, jól elkeverjük benne.A joghurtos-tejszínes keveréket beleöntjük a kibélelt formába, egyenletesen elsimítjuk,
Hűtőbe tesszük legalább 3 óra hosszára, de még jobb, ha egy éjszakára.A megdermedt masszát kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, nagyobb szív lakú kiszúróval kiszúrjuk.Egy kisebb szív alakú kiszúróval a közepét is kiszúrjuk úgy, hogy az alját ne vágjuk át, maradjon alul egy vékony joghurtos réteg, hogy ne folyjon ki a lekvár.
A lekvárt pici vízzel higítjuk, tűzre téve összeforraljuk 1 csapott kávéskanálnyi zselatinporral.
Ha kicsit kihűlt, megtöltjük vele a joghurtos szívecskék közepét, hűtőbe visszatesszük dermedésig.