Mini corn dog

  • 2017.08.14.
  • 6

Corn dog, azaz kukorica kutya, mondhatnám, hogy kölyökkutya, mivel én most mini változatot készítettem. Az amerikaiak nagy kedvence ez a ropogós, kukoricabundás virsli, igen népszerű street food étel. (szerencsére semmi köze a kutyákhoz) Gyors, egyszerű, laktató. Jól jön meccsnézéshez, buliba, de általában a gyerekek is nagyon szeretik. A jó corn dognak két titka van. Az egyik, hogy csak jó minőségű virslit használjunk hozzá, a másik, hogy megfelelő állagú legyen a tészta. Kellően sűrűnek, de mégis kicsit folyósnak kell lennie, hogy jó vastagon be tudja vonni a virslit. Ezen a ponton kicsit eltértem a recepttől, én ugyanis nem szeretem, ha túl vastag a panír és ezáltal elveszik az ételből a lényeg. Mártogatás után, hagytam kicsit lefolyni a felesleges tésztát, így nálam vékonyabb lett a bunda. Én még a rántott sajtot sem panírozom duplán soha, inkább megfagyasztom, forró olajban épp csak addig sütöm, míg megolvad a sajt, így nincs ideje kifolyni. Természetesen lehet normál méretű virsliből is készíteni, de akkor is célszerű elfelezni, mert úgy könnyebb dolgozni vele. Aki kedvet kapott hozzá, ne féljen kipróbálni, izgalmasabb ízvilágú, mint a sima, mezítlábas főtt virsli.






Mini corn dogHozzávalók:30 dkg koktél virslitészta:
1 csésze=2,5 dl1/2 csésze sima liszt1/2 csésze kukoricaliszt2 ek cukor2 tk sütőporkb 1/2 - 3/4 csésze tej (függ a lisztek minőségétől)1 tojásnagy csipet sókevéske őrölt bors1/2 tk pirospaprika (elhagyható)1 tk cayenne bors (elhagyható, aki nem szereti a csípőset)sütéshez:bő olajsegédeszköz:
hurkapálcikák vagy fanyársakElkészítése:A virsliket lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róla, egyesével hurkapálcára szúrjuk.A tejet összekeverjük a tojással, majd a száraz anyagokhoz adva, sima, csomómentes tésztát készítünk belőle.Hosszú, csőszerű pohárba töltjük.Az olajat felforrósítjuk.A virsliket belemártjuk a sűrű tésztába, ügyeljünk rá, hogy a tészta mindenhol bevonja a virsliket, óvatosan a forró olajba helyezzük.2-3 darabnál ne tegyünk egyszerre többet az olajba!Minden oldalát szép aranybarnára sütjük, - kb 3 perc alatt - papírtörlőre szedve lecsepegtetjükAzonnal, melegen tálaljuk, ketchupot, mustárt, sült krumplit kínálhatunk mellé.