Kolbászkrém házilag

  • 2017.06.21.
  • 6

A szendvicskrémek szerintem sokunk kedvencei, de az enyémek biztosan. Pár perc alatt elkészíthetők, amikor már unalmasak a felvágottak, vajkrémek, tojásrántották és persze finomabbak is a boltinál. Egy darabka kolbász már sehogy nem akart elfogyni, gondoltam kence formájában kapósabb lesz majd. A finomra darált kolbászhús mellé még puha házi vaj, főtt tojás, újhagyma is került, plusz ízekkel gazdagítva a jó habosra kikevert krémet. Nyáresti borozgatáshoz vagy hideg téli estéken egy csésze citromos tea mellé kitűnő választás. Én melegszendvicsként, sok reszelt sajttal megszórva is kipróbáltam, úgy is finom volt. Kolbászkrém házilagHozzávalók:25 dkg puha füstölt kolbász10 dkg puha vaj
2 főtt tojás1-2 ek tejföl1 tk mustár2-3 szál újhagyma
sóborsElkészítése:A tojásokat feltesszük főni, forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk.A kolbász héját lehúzzuk, - kis ideig hideg víz alá tartva könnyen lejön - kisebb darabokra vágjuk, késes aprítóban - ennek hiányában húsdarálón - finomra ledaráljuk.Hozzáadjuk a puha vajat, tejfölt, mustárt, újhagyma fehér részét, főtt tojást, fűszereket, a robotgéppel krémes állagúra kevertetjük.Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei.Fogyasztás előtt 1/4-1/2 órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felengedjen.A kolbászkrémet kenyérre, pirítósra, kiflikarikákra kenve kínáljuk, friss paradicsomot, paprikát, lila,- vagy újhagymát, retket adhatunk mellé.A kerámia edénykét a SütniFőzni webáruház biztosította.