Kókuszlikőr

  • 2016.12.16.
  • 1

Nem vagyunk nagy alkoholfogyasztók, de a karácsonyi sütik mellé mindig szoktam egy kis likőrt készíteni, házilag. Sokkal finomabb, mint a bolti és gasztroajándéknak sem utolsó. Idén a kókuszlikőrre esett a választásom. Hófehér színével, egzotikus ízével igazi karácsonyi itóka, de bármely más alkalomra is megfelel. Egy-két hét érlelés után a legfinomabb, már ha marad addig belőle. Ha még most valaki nekilát, az ünnepekre pont összeérnek majd az ízei.

KókuszlikőrHozzávalók:kb 1 literhez6 dl tej (2,8%-os)30 dkg cukor (nálam 25 dkg)15 dkg kókuszreszelék1 vaníliás cukor3 dl vodkaElkészítése:Egy lábasba öntjük
tejet, cukrot, kókuszreszeléket, kis lángon 15-20 percig főzzük.Teljesen kihűtjük, majd finom szűrőn, a kókuszreszeléket jól kinyomkodva átszűrjük.Hozzáadjuk az alkoholt, jól összekeverjük.Csatos vagy jól záródó üvegekbe töltjük.Felhasználásig hűtőben tároljuk.1-2 hét állás jót tesz neki, fogyasztás előtt felrázzuk.