Klementin fűszeres szirupban

  • 2016.12.13.
  • 4

Szeretem a magam készítette gasztroajándékokat. Nem csak azért, mert boltban ilyesmit nem lehet kapni, hanem azért is mert személyre szabható, egyedi ajándék, aminek a megajándékozott általában örül szokott. Most egy finom, édes klementint raktam el ánizsos-fahéjas-szegfűszeges szirupban és persze az ünnepi alkalom kedvéért némi alkohol is került bele. Nehéz megállni, hogy ne kóstolgassuk folyton, de azért néhány napot nem árt pihentetni, hogy a gyümölcs átvegye az aromákat.

Klementin fűszeres szirupbanHozzávalók:1 db 500 ml űrtartalmú üveghez10-12 db klementin
12 dkg cukor150 ml víz75 ml rumfűszerek:ízlés szerint:ánizs (egész)szegfűszegfahéjrúdElkészítése:Az üveg aljára szórjuk a fűszereket.A klementint megpucoljuk, eltávolítjuk róla a fehér részeket is.Gerezdjeire szedjük és szorosan elrendezzük az üvegben.A cukrot és a vizet összeöntjük, felfőzzük, megvárjuk míg a cukor elolvad.Ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a rumot.A cukros-rumos szirupot ráöntjük a klementinre.Légmentesen lezárjuk.