Krémsajtos baconos penne

  • 2013.10.29.
  • 4

Ma csak egy egyszerű és főként gyors hétköznapi ételre vágytam. Ilyenkor a legjobb választás a tészta, ami szűk fél óra alatt már tálalható, bármilyen szósszal is készítjük. Most, hogy már tartalmasabb ételek vannak a palettámon, nem paradicsomos változat, hanem egy krémes sajtszószos, szalonnás-gombás kombó került terítékre. Nagyon kiadós és laktató, az olasz tészták rajongóinak feltétlenül ajánlom kipróbálásra. Egy pohár borocska azonban jól csúszik utána. Viva la pasta! Viva Italia! Forrás: ittElkészítési idő: 30 percHozzávalók:4 személyre40 dkg penne tészta1 ek olívaolaj10 dkg bacon3 g
fokhagyma10 dkg gomba1/2 cs petrezselyem25 dkg krémsajtsófrissen őrölt borsElkészítése:1.
A penne tésztát enyhén sós lobogó vízben kifőzzük. (a tészta főzővizéből tegyünk félre)2.
Egy serpenyőben az olívaolajon gyorsan megpirítjuk a felcsíkozott vagy felkockázott bacont, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, zsírjára pirítjuk.3.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, összekeverjük.4.
Hozzákeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, kevés tészta főző vízzel lazítjuk a mártást.5.
A kifőtt tésztát összekeverjük a mártással, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.6.
Tetejére szórhatunk még valamilyen karakteresebb ízű reszelt sajtot. (parmezán, cheddar)