Medvehagymás krumplisaláta

  • 2021.03.22.
  • 9

Sültekhez, grillezett húsokhoz vagy egyszerűen csak egy kis húsvéti sonkához is kínálhatjuk. Az igazat megvallva nekem csak így magában is nagyon ízlik. Hozzávalók 4 személyre*40 dkg krumpli*2 nagyobb tojás*0,5 csokor friss medvehagyma*3 dl tejföl*3 ek majonéz*1 csipet só*1 csipet őrölt bors
A krumplit meghámozzuk, apróra kockázzuk, megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A medvehagymát megmossuk, szárazra töröljük és jó apróra vágjuk. A keményre főtt tojást apróra daraboljuk. A tejfölt a majonézzel, a fűszerekkel simára keverjük, végül beleforgatjuk a krumplit, a tojást és a medvehagymát. Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük még. Ha kevésnek találjuk a tejfölös krémet, akkor akár egy kevés tejjel is lazíthatjuk.