Savanyúkáposztás laskaleves

  • 2021.02.22.
  • 4

Ez egy igazán téli, ízletes fogás. Az ember lánya nem is gondolná addig, hogy a gomba és a savanyú káposzta milyen jó párost alkot, amíg ki nem próbálja. Tényleg egyszerű étel, még szénhidrátdiétába is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztükmagazin februári számában is. A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.Hozzávalók 4 személyre*1 csomag ChefGomba Exotic ChefMix*40 dkg savanyúkáposzta*1 kk só*1 nagy csipet őrölt fekete bors*1 késhegynyi őrölt köménymag*1 tk őrölt fűszerpaprika*2-3 evőkanál olaj
A csomagban lévő sárgarépát felkarikázzuk, a nagyobb gombákat csíkokra, a hagymát kisebb darabokra vágjuk. Utóbbit kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk az átmosott, kicsavart káposztát. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Ízesítjük a fűszerekkel. Amikor a káposzta már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát. Készre főzzük. Melegen kínáljuk.