Juhtúrós-uborkás tésztasaláta

  • 2021.01.20.
  • 3

Ez egy roppant egyszerű tésztás fogás, amihez a WISE PASTA biztosította a szezám pennét. Természetesen friss kapor helyett fagyasztott vagy szárított is használható hozzá. Igazán hamar elkészül, hisz amíg a tészta megfő, a többi alkotóelem pillanatok alatt előkészíthető. Hozzávalók 2 személyre*10 dkg WISE PASTA SZEZÁM Penne*1 kisebb uborka (vagy kígyóuborka)*1 kis fej lila hagyma*1-2 szál friss kapor*2 púpozott ek tejföl*1 ek juhtúró*1 csipet só*1 csipet őrölt fekete bors*1 ek majonéz
A tésztát bő vízben megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Az uborkát karikára, a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölt simára keverjük a juhtúróval, a majonézzel, az apróra vágott kaporral és a fűszerekkel.
Beleforgatjuk a tésztát és a zöldségeket. Alaposan összekeverjük. Ha szükséges utánízesítjük.
Pár órát hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hidegen kínáljuk.