Juhtúrós bundában sült csirkemell

  • 2021.01.15.
  • 8

Ez egy roppant egyszerű húsos étel, amiben a szaftos, puha csirkét könnyű bunda borítja. Az egyik kedvencünk lett. Zöldséges rizzsel kínáltam. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.Hozzávalók 4 személyre*70 dkg csirkemell*sóBundához:*5 dkg krémes juhtúró*2 nagyobb tojás*4 púpozott ek tejföl*3 púpozott ek liszt*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt fekete borsForgatáshoz:*10 dkg lisztSütéshez:*olaj
A húst felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval. A juhtúrót a tojással, tejföllel kikeverjük, beleszórjuk a lisztet és ízesítjük a fűszerekkel.
Egy tányérba rakunk kevés lisztet, ebben megforgatjuk a csirke szeleteket, majd a masszában és forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.
Melegen, zöldséges rizzsel kínáljuk.