Duplán banános gyümölcstorta

  • 2021.01.12.
  • 1

Gyerekkoromban sokszor segítettem anyukámnak, amikor gyümölcstortát sütött. Magam viszont még sohasem készítettem, mióta saját háztartást vezetek. Azt tudjátok, hogy nem vagyok valami ügyes a tortázásban, de ezt a nem túl nehéz fajtát választottam, amikor egy szülinapra szerettem volna az ünnepeltet meglepni egy kis tortával. Azért duplán banános, mert a puding is banános és maga a gyümölcs is az rajta. Hozzávalók:Tésztához:*3 tojás*3 csapott ek cukor*3 csapott ek liszt*1 késhegynyi sütőporPudinghoz:*3 dl tej*3 ek cukor*1 csomag banános pudingpor Továbbá:*2 kisebb banán*1 csomag expressz tortazselé
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is tovább verjük, majd a sárgájával is verjük. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Vajjal kikent és liszttel megszórt 26 cm átmérőjű és 3 cm magas formába simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel tűpróbáig sütjük. Nekem ez 20 perc volt.
A formából kifordítva hagyjuk kihűlni.
A pudingot a cukorral és a tejjel simára keverve sűrűre főzzük, majd a torta tetejére simítjuk. Azonnal rárakjuk a vékony szeletekre vágott banánt.
A zselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük és a gyümölcsre csorgatjuk. Pár órát hagyjuk szeletelés előtt pihenni.