Gesztenyekifli

  • 2020.12.10.
  • 2

Egy kevés megmaradt gesztenyemassza felhasználásával készült ez a roppant egyszerű kis kifli. Puha, omlós, a tésztával is nagyon könnyű dolgozni. A kedvenc kifli formámban sütöttem, amit ti is beszerezhettek a Cookorinál.Hozzávalók kb. 50 db-hoz*10 dkg (cukrozott) gesztenyemassza*1 nagyobb tojás sárgája*10 dkg vaj*1 ek rum*18 dkg liszt*1 csipet só*5 dkg porcukor*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
A gesztenyét áttörjük, elkeverjük a tojással, vajjal és rummal, végül összedolgozzuk a liszttel, cukorra, vaníliával.
A tésztát becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy órát.
A kifli forma mélyedéseit peremig töltjük.
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A formából óvatosan kiborítva porcukorral megszórva kínáljuk.