Fűszeres fenyőfakeksz

  • 2020.12.15.
  • 2

A gyerekek mindig nagyon örülnek, ha valamilyen különlegesebb formájú vagy ízű keksz sül, mint például most ez a fűszeres fenyőfakeksz. Ismét a Cookorinál beszerezhető keksz- és linzerkészítőt vetettem be a cél érdekében. Ez egy picit ropogósabb aprósüti, de ez is jól záródó fémdobozban sokáig eláll. A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.Hozzávalók kb. 50 db-hoz*30 dkg liszt*1 csapott kk sütőpor*1 csipet só*7 dkg porcukor*1 tk kínai ötfűszer fűszerkeverék *1/2 kk őrölt fahéj*1 késhegynyi vaníliaőrlemény*1 nagyobb tojás sárgája*20 dkg vajA lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojást és a vajat és összedolgozzuk.
Becsomagolva 1 órát pihentetjük.
A tésztát a kinyomó pisztolyba töltjük, majd sütőpapír nélküli lemezre, fenyőfa mintával formázzuk a süteményeket.
Előmelegített, 170 fokos, hőlégkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp: a kínai ötfűszer helyettesíthető őrölt csillagánizs, fahéj, szecsuáni bors és édeskömény keverékével.