Sütőtökös-szalonnás kuszkusz

  • 2020.10.30.
  • 3

A kuszkusz nem gyakori vendég nálunk, próbálom beilleszteni az étkezésünkbe. A szalonnával, sütőtökkel igazán jól passzol. Előételként, esetleg még köretként is remekül megállja a helyét.Próbáljátok ki. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.Hozzávalók 3 személyre*10 dkg kuszkusz*1 dl zöldségleves alaplé*20 dkg sütőtök*10 dkg húsos császárszalonna*3-4 evőkanál olaj*1 ág friss rozmaring*só*őrölt fekete bors*1 marék friss saláta
A kuszkuszt a felforrósított alaplével felöntjük, lefedve pihentetjük. A felforrósított olajon megfuttatjuk az apróra vágott rozmaringot, átforgatjuk rajta a felkockázott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott szalonnával készre pirítjuk. Összekeverjük a kuszkusszal, beleforgatjuk a salátát és ha szükséges, utánízesítjük. A sütésnél megmaradt rozmaringos olajjal meglocsolva kínáljuk.