Sajtos karfiolsaláta

  • 2020.10.12.
  • 2

Régebben a karfiol általában rántva került az asztalra, de most már szívesen készítek belőle salátát is, amit köretként sültekhez, húsokhoz kínálok. A karfiol kissé semleges, jellegtelen ízét a füstölt sajt karakteres aromája nagyon jól kiegészíti. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.Hozzávalók személyenként*15 dkg karfiol*5 dkg füstölt sajt*1 marék friss salátalevél*2 csapott evőkanál tejföl*1 evőkanál cm majonéz*1 csipet só*1 csipet őrölt bors
A karfiolt rózsáira szedjük, bő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A sajtot kisebb kockára vágjuk. A tejfölt simára keverjük a majonézzel és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a karfiolt, a sajtot és a zöldségeket. Színes borssal megszórva kínáljuk.