Háromgombás patisszonos ragu

  • 2020.10.06.
  • 3

Még elvétve megbújik egy-két patisszon a kertben, érdemes kipróbálni ezt a könnyű húsmentes fogást. A gombával jó kis párost alkot. A ChefGomba Exotic csomagját használtam fel hozzá. Egyszerű, könnyű, tej- és tojásmentes étel. IR- és szénhidrátdiétába is beilleszthető. Hozzávalók 4 személyre*1 ChefGomba Exotic Chefmix*1 kisebb patiszon*1 kis vöröshagyma*3-4 evőkanál olaj*pár evőkanál zöldségleves alaplé*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt feketebors*1 gerezd zúzott fokhagyma
A háromféle gombát folyó víz alatt átmossuk, kisebb csíkokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a csomagból az újhagymát felkarikázzuk. A patisszont meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk, a zöldséget kisebb kockára vágjuk.
A felforrósított olajon a kétféle hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csillagtököt, a gombákat. Kevés alaplével puhára pároljuk. A fűszerekkel ízesítjük.
Melegen, basmati rizzsel kínáljuk.