Gombás kuszkuszsaláta

  • 2020.10.09.
  • 1

Ez egy roppant egyszerű húsmentes, gombás étel, ami nem tartalmaz se tejet, se tojást. Pillanatok alatt elkészül. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.Hozzávalók 3 személyre*1 Portobella Chefmix*10 dkg kuszkusz*1 dl víz*4-5 evőkanál olaj*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt fekete bors*kevés olívaolaj ha szükséges
A kuszkuszt forrásban lévő vízzel felöntjük. Letakarva hagyjuk puhulni, párszor átkeverjük. A csomagban található portobello gombát nagyobb darabokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát apróra daraboljuk. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a sárgarépát, hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük sóval, borssal. Készre pirítjuk. Beleforgatjuk a megpuhult kuszkuszba. Ha szükséges utánízesítjük. Ha száraznak találjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Melegen főételként, esetleg köretként kínáljuk.