Zebrakifli

  • 2020.09.27.
  • 4

Ismét elővettem a szilikonos kifliformát, amit a Cookoritól kaptam. Nagyon szeretem, igazán szuper, hisz rettentően könnyű vele dolgozni. Egy könnyű kis kiflit sütöttem, amiben a kakaós tésztát nagyon jól kiegészít a fehér csokoládé. Azt hiszem tovább tartott elkészíteni, mint amennyi idő alatt elfogyott. Legközelebb dupláznom kell az adagot. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.Hozzávalók kb. 25 db-hoz*12 dkg liszt*1 csipet só*2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor*4 dkg porcukor*1 nagyobb tojás sárgája*7 dkg vajTetejére:*5 dkg fehér csokoládé*1 teáskanál olajA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és becsomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát. A szilikon kifli forma mélyedéseit kevés tésztával a peremükig töltjük. 160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk. A csokoládét kevés olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és becsíkozzuk vele a kifliket.