Orient csirkemell

  • 2020.09.26.
  • 4

Ez egy roppant egyszerű, igazi őszi fogás. A gomba, a hús, a szalonna hármasa ízletes ételt biztosít. Basmati rizzsel kínáltam. Tej-, tojás- és gluténmentes fogás, a mi szénhidrátdiétába is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. A felhasznált gombát most is a ChefGomba biztosította. A nevét is innen kapta, hisz egy Orint Chefmix elnevezésű gombacsomagból készült. Próbáljátok ki.Hozzávalók 4 személyre*8 dkg húsos szalonna*70 dkg csirkemellfilé*1 teáskanál grillcsirke fűszerkeverék*5-6 evőkanál olaj*1 ChefGomba Orient Chefmix*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt fekete bors*1 csipet morzsolt oregánó*1 csipet morzsolt bazsalikom*basmati rizs a tálaláshozA húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk és megszórjuk grillcsirke fűszerkeverékkel. A szalonnát apróra kockázzuk. A csomagban lévő újhagymát karikára, a lila hagymát nagyobb kockára vágjuk. A gombákat felcsíkozzuk. Egy felforrósított serpenyőben a szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük és félretesszük. Kevés olajat hozzáadva a csirke szeleteket megsütjük, melegen tartjuk. A hagymákat megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát. Ízesítjük a fűszerekkel és készre pirítjuk. A gombaragut a húsra halmozzuk, megszórjuk a sült szalonnával és melegen, rizzsel kínáljuk.