Kuszkuszos lecsó pirított szalonnával

  • 2020.09.18.
  • 9

A nyár slágere a lecsó. De amíg van paprika és paradicsom, addig én is igyekszem minél többféle formában elkészíteni. Most egy kis kuszkusszal gazdagítottam és jó kis húsos szalonnával szórtam meg. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.Hozzávalók 3 személyre *2 közepes vöröshagyma *4 kisebb paprika *4 nagyobb paradicsom *1/3 bögre kuszkusz (a bögre 2,5 dl-es) *1/3 bögre zöldségleves alaplé *8 dkg húsos szalonna *3-4 evőkanál olaj *1 nagy csipet só *1 nagy csipet őrölt fekete borsA kuszkuszt felöntjük a felforrósított alaplével, lefedve hagyjuk puhulni 10 percet, közben párszor átkeverjük. A vöröshagymát félkarikára, a paprikát karikára vágjuk, a meghámozott paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára pirítjuk, a serpenyőből kiszedjük, és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékhoz kevés olajat adunk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a fűszerekkel. Beleforgatjuk a kuszkuszt. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen a pirított szalonnával kínáljuk.