Csőben sült sonkás-juhtúrós galuska

  • 2020.09.29.
  • 0

Kicsit hűvösre, szelesre fordult az idő, jöhetnek a tartalmasabb fogások. A nokedli nálunk mindig nyerő. Sajttal, egy kevés sonkával pedig még csak finomabb. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. A nokedli szaggatót a Cookori biztosította. Hozzávalók 4 személyre

Galuskához: *3 kisebb tojás *1 kávéskanál só *15 dkg liszt Továbbá: *5 dkg sajtkrém *10 dkg juhtúró *2-3 evőkanál tejföl *10 dkg csirkemell sonka *8 dkg sajt
A tojásokat a sóval, liszttel összedolgozzuk. Gyöngyöző, sós vízbe szaggatjuk. Pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A sonkát apró kockára vágjuk. A sajtkrémet a juhtúróval, tejföllel simára keverjük, beleforgatjuk a galuskát, a sonkát.
Egy közepes méretű tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején. Melegen kínáljuk.