Kókuszos-meggyes sütemény

  • 2020.08.02.
  • 2

Nincs az a süti, amiért ne kapcsolnám be a sütőt akármilyen meleg is legyen. Főleg ha gyümölcsös. Bár ez még friss meggyből készült, de befőtt vagy fagyasztott is jó hozzá. Puha, szaftos, és a kókusz a meggyel jól kijön együtt.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez*20 dkg liszt*1 csipet só*4 dkg kókuszreszelék*½ csomag sütőpor (6g)*3 nagy tojás*12 dkg cukor*1 ek vaníliás cukor*15 dkg vaj*1 kezeletlen citrom reszelt héja*2 dl joghurt*20 dkg meggyA tojásokat elválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a vajjal, a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, hozzáadjuk a sóval, sütőporral, kókusszal elvegyített lisztet. A joghurttal és a tojáshabbal lazítjuk.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk.
A kimagvalt, lecsepegtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.