Karalábéleves pulykagombóccal

  • 2020.08.11.
  • 0

Karalábé az év nagy részében kapható, de most, hogy friss, zsenge darabok sorakoznak a kertben, érdemes kihasználni és minél többet fogyasztani belőle. Mondjuk egy könnyű kis levesbe, amit a húsgombóc tesz tartalmasabbá. A rizsdara helyettesíthető búzadarával, de akkor az már nem gluténmentes.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.Hozzávalók 4 személyre:*2 kisebb karalábé*2 kisebb sárgarépa*1 kisebb vöröshagyma*3-4 ek olaj*2 liter zöldségleves alaplé*1 nagy csipet só*1 csipet őrölt fekete borsGombóchoz:*25 dkg darált pulykacombfilé*1 kisebb tojás*½ kk só*1 csipet őrölt fekete bors*3 ek barna rizsdaraA húst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel, rizsdarával. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a karalábét apró darabokra, a vöröshagymát kisebb kockára vágjuk.
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, átforgatjuk rajta a répát és a karalábét. Hozzáadjuk az alaplevet, ízesítjük a fűszerekkel.
A húsból vizes kézzel kisebb diónyi golyókat formázunk, ha már majdnem puha minden zöldség, a levesben pár perc alatt készre főzzük.
Melegen kínáljuk.