Banános-ribizlis sütemény

  • 2020.08.08.
  • 3

Imádom a ribizlit, a banánnal pedig igazán jó párost alkotnak ebben a puha, szaftos süteményben. Tökéletesen kiegészíti a banán édességét a ribizli savanyúsága. Pikk-pakk elkészül, érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
A sütés során használt gépet a Russell Hobbs biztosította. Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez*20 dkg liszt*1 csipet só*1 púpozott tk sütőpor *2 nagy tojás*2 érett banán*10 dkg cukor*1 ek vaníliás cukor*10 dkg vaj*1 kezeletlen citrom reszelt héja*10 dkg ribizliA banánt a botmixerrel pépesítjük, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a tojásokkal, végül a cukrokkal.
Hozzáadjuk a sóval, sütőporral és citromhéjjal elvegyített lisztet. Sütőpapíros tepsibe simítjuk.
A tetejére szórjuk a leszemezett ribizlit. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.