Almás-füstöltsajtos krumplisaláta

  • 2020.08.10.
  • 0

A gyerekek szinte heti kétszer is kérnek rántott csirkét. Ez a kedvenc, nincs ebben semmi különös. A köretek viszont már kezdenek kicsit unalmasak lenni, ezért próbálok mindig valami mást, valami újat kitalálni. Ilyen ez a füstölt sajtos, almás krumplisaláta is. Egyszerű, hamar elkészül, még jobb, ha egy éjszakát tud pihenni fogyasztás előtt.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.Hozzávalók 3 személyre*30 dkg krumpli*15 dkg füstölt sajt*2 nagyobb, savanykás alma*3 púpozott ek tejföl*2 púpozott ek majonéz*2 ek frissen facsart citromlé*1 nagy csipet sóA krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst a sajttal együtt a krumplival azonos méretűre vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, és a citromlével. Beleforgatjuk a krumplit, az almát és a sajtot.
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Grillezett húsokhoz, sültekhez kínáljuk.