Csicsánka

  • 2020.07.18.
  • 6

Már korábban említettem, hogy a kertünk egy kis része igen gazdag csicsókában. Eleinte nem igazán tudtam mihez használjam fel, de most már a család is szívesen fogyasztja, ezért bátrabban kísérletezek vele. Gondolom a lapcsánkát senkinek sem kell bemutatni. No, ennek a finomságnak a mintájára készült ez a fogás. Egyszerű, könnyű, húsmentes. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. Hozzávalók 2 személyre kb. 10 tallérhoz *40 dkg csicsóka (tisztítva mért súly) *2 tojás *1 kk só *½ kk őrölt fekete bors *3 nagy gerezd fokhagyma *15 dkg liszt *olaj a sütéshez A csicsókát alaposan megtisztítjuk, finomra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és laposan összeforgatjuk.
Olajjal kikent, felforrósított serpenyőben két evőkanálnyi tésztát elsimítunk, mindkét oldalát megsütjük.
Melegen kínáljuk.