Tonhalas-spenótos spagetti

  • 2020.06.11.
  • 3

Ez egy fél óra alatt elkészíthető, könnyű fogás. Idén ismét van spenót a kertben, igyekszem sokféle ételbe felhasználni. Természetesen ha valaki nem kedveli a halat, grillezett vagy pirított csirkével is helyettesíthető. Hozzávalók 3 személyre *20 dkg spagetti *2 nagy marék friss spenót levél *10 dkg olajos tonhalkonzerv *2 evőkanál vaj *3 nagy gerezd fokhagyma *½ kávéskanál só *1 nagy csipet őrölt fekete bors *2 dl tejszín A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A zúzott fokhagymát, majd a spenót leveleket a megolvasztott vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és ízesítjük a fűszerekkel. Beleforgatjuk a tésztát, majd az olajból lecsepegtetett tonhalat. Melegen, azonnal kínáljuk.