Szalonnás újkrumpli

  • 2020.06.21.
  • 9

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak kimegyek a kertbe, szedek fel egy kevés újkrumplit és már készülhet is a finomság belőle. Nem cicóztam vele, nagyon egyszerű formában tálaltam. A petrezselymes változatot a gyerekek nem kedvelik, a tejszínest nemrég adtam a családnak, ezért most kicsit gondolkodtam, benéztem a hűtőbe és ez köret lett végül belőle. Hozzávalók 4 személyre: *50 dkg apró újkrumpli *20 dkg húsos szalonna *só *őrölt fekete bors A krumplit megtisztítjuk, bő sós vízben addig főzzük, míg a villa foka belemegy. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
A szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon megsütjük a krumplit. Közben ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal.
Melegen, a szalonnával megszórva köretként kínáljuk.