Spenótos-tejszínes újkrumpli

  • 2020.06.17.
  • 7

Nincs is jobb, amikor az ember lánya kimegy a kertbe és az ételhez való alapanyagokat be tudja gyűjteni. Már van újkrumpli, bár még elég apróka, sőt spenót és fokhagyma is szedhető a kertben. Ebből készítettem egy nagyon egyszerű köretet sült húshoz. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom. Hozzávalók 3 személyre *40 dkg újkrumpli *1 nagy marék friss spenót levél *2 ek tejszín *3 nagy gerezd fokhagyma *1 nagy csipet só *1 nagy csipet őrölt színes bors A krumplit megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A felolvasztott vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot.
Hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel.
Beleforgatjuk a krumplit.
Melegen, grillezett húsokhoz, sültekhez köretként kínáljuk.