Meggyes-diós sütemény

  • 2020.06.28.
  • 8

Könnyű, gyümölcsös sütemény, amibe elhasználtam a kevés maradék darált diót. Azt hiszem ezért megérte bekapcsolni a sütőt. Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez *20 dkg liszt *1 csipet só *4 dkg darált dió *½ csomag sütőpor (6g) *3 nagy tojás *12 dkg cukor *1 ek vaníliás cukor *15 dkg vaj *1 kezeletlen citrom reszelt héja *2 dl joghurt *20 dkg meggy A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a vajjal, a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, hozzáadjuk a sóval, sütőporral, dióval elvegyített lisztet. A joghurttal és a tojáshabbal lazítjuk.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk.
A kimagvalt, lecsepegtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva kínáljuk.