Krumplis csicsókabundában sült csibefalat

  • 2020.06.30.
  • 7

Aki követi a blog bejegyzéseit, már olvashatott róla, hogy nagy rajongója vagyok a bundás húsoknak. Mindenféle zöldséget próbáltam már. Most nagyon sok csicsóka termett a kertben, ezért ez az elhanyagolt zöldség sem maradhatott ki a sorból. Nagyon finom lett. A vékony bunda alatt tökéletesen puha és szaftos volt a hús. Bekerült a kedvenc ételek csoportjába.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. Hozzávalók 4 személyre *50 dkg csirkemell filé *1 tk só *1 kk őrölt fekete bors Bundához: *25 dkg krumpli *25 dkg csicsóka *2 nagyobb tojás *5 púpozott ek zabpehelyliszt *3 nagy gerezd fokhagyma *1 púpozott kk só *½ kk őrölt fekete bors Forgatáshoz: *4-5 ek zabpehelyliszt *olaj a sütéshez Tálaláshoz: *friss saláta *sült krumpli A megtisztított húst vékonyra csíkozzuk, megszórjuk sóval, borssal.
A zöldségeket meghámozzuk, finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel.
A liszttel jól összekeverjük.
A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd a zöldséges masszában.
Forró olajban, közepes lángon pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn a felesleges olajat lecsepegtetjük.
Friss salátával és sült krumplival kínáljuk.