Kapros-túrós papucs

  • 2020.06.25.
  • 5

Már nagyon vártam, hogy legyen friss kapor a kertben. Igyekszem minél többféle ételhez felhasználni. Kedveljük az édes fogásokban is, mint például ebben a túrós papucsban. Puha, csak úgy eteti magát. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. Hozzávalók 12 db-hoz Tésztához: *25 dkg liszt *½ kk só *2 ek cukor *1 dl tej *1,5 dkg friss élesztő *5 dkg vaj *1 tojás sárgája Töltelékhez: *25 dkg túró *2 ek cukor *1 kk vaníliás cukor *1 kis csokor friss kapor *1 kisebb tojás *1 tk búzadara Lekenéshez: 1 tojás Tálaláshoz: porcukor Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk.
Letakarva a duplájára kelesztjük.
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojást, a búzadarát és az apróra vágott kaprot.
A tésztát téglalap alakúra és 5 mm vékonyra nyújtjuk. 8*8 cm méretű kockára vágjuk.
A tölteléket elosztjuk a tésztadarabok közepén.
A papucs 2 sarkát összecsípjük.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik.
Lekenjük felvert tojással. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.