Epres-bodzás muffin bögrésen

  • 2020.06.13.
  • 8

Emlékeztek, hogy a közelmúltban készítettem bodzás cukrot? Itt volt az idő felhasználni. Eperrel párosítva egy kis muffinnal leptem meg a gyerekeket. Könnyű, egyszerű, bő fél óra alatt megvan. Természetesen sima cukorral is finom. A bögre 2,5 dl méretű. Hozzávalók 12 db muffinhoz: *1 bögre bodzás cukor (recept ITT) *1 késhegynyi vaníliaőrlemény *1 kezeletlen citrom reszelt héja *3 nagyobb tojás *1 és 2/3 bögre liszt *1 tasak sütőpor *1 csipet só *1/3 bögre olaj *½ bögre tej *½ bögre eper A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval.
A tojásokat a cukorral, vaníliával, reszelt citrom héjával habosra keverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, hozzáadjuk az olajat és a tejet.
Apróra vágott epret szórunk bele.
Papírral kibélelt muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk.
180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.