Csicsóka sztrapacska

  • 2020.06.12.
  • 3

Nagyon sok csicsóka termett a kertünkben, minden évben egyre több és több van. Nagyon igénytelen növény, jellegzetes ízvilággal. Próbálok belőle minél többet felhasználni. Most sztrapacska lett az ebéd, ami teljesen hasonlít a krumpliból készült változathoz. Volt, aki még egy kevés kaprot is szórt a tejföl és a szalonna tetejére.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. Hozzávalók 2 személyre *20 dkg csicsóka *2 kisebb tojás *5-6 púpozott ek liszt *1 púpozott kk só Tálaláshoz: *húsos szalonna *tejföl A csicsókát megtisztítjuk, finomra reszeljük.
Összekeverjük a sóval, a tojással és annyi liszttel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Gyöngyöző vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára pirítjuk, átmelegítjük rajta a csicsókás tésztát. Azonnal tejföllel kínáljuk.