Fokhagymás bundában sült halszelet

  • 2020.05.17.
  • 9

Elég ritkán fogyasztunk halat, pedig finom és egészséges. Nálunk a többség a szálkáktól fél, ezért nem örvendenek, ha az étlapra kerül. Pedig vannak olyan halfajok, amelyekben nincs, vagy csak egész elvétve lelhető fel benne. A tőkehal az, ami jó alapanyag lehet ilyen esetben. Kap egy puha, fűszeres bundát, a hús pedig kellemesen puha és szaftos marad alatta. Köretként citromos-mentás krumplisalátát kínáltam, aminek a receptje ITT található.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. Hozzávalók 2 személyre *2 nagy szelet tőkehal *0,5 kk fokhagymapor *0,5 kk őrölt fekete bors *1 csipet őrölt római kömény *1 nagy csipet sóBundához: *2 nagy tojás *3 púpozott ek liszt *1 csapott kk só *1 kk fokhagymapor *0,5 kk őrölt fekete bors *1 késhegynyi őrölt citromhéj Forgatáshoz: *5 dkg liszt Sütéshez: *olaj A halat megmossuk, leitatjuk róla a vizet. Megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és köménymaggal.
A bundához a tojásokat csomómentesre keverjük a liszttel, ízesítjük a fűszerekkel.
A halat megforgatjuk lisztben, majd a fűszeres masszában, kicsit lecsepegtetjük.
Bő, forró olajban barnára sütjük.
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük.
Melegen krumplisalátával kínáljuk.