Házi hamburger

  • 2013.03.11.
  • 4

Sokan szeretik, ahogy mi is.Szülővárosomban volt egy ételbár, ahol Istenien csinálták, azóta se akadtam olyan helyre, ahol hasonlóan finomra készítették volna.Ahogy nőtt csinikém hamburger evés utáni vágya, amit rendszeresen a mcdonalds-ban akart enyhíteni, úgy nőtt bennem az elhatározás, hogy inkább itthon én fogom elkészíteni.Igaz nem 2 perc az elkészítés, főleg ha még a zsemléket is én készítem (nem mindig van így).Rengeteg recept van fent a neten, sokféle, nekünk az alábbi vált be:Hozzávalók a hamburger húshoz1 kg darált hús (marha és sertés fele-fele arányban)3 fej közepes hagymasó ízlés szerintsok őrölt bors8 evőkanál ketchup4 evőkanál mustár2 tojászsemlemorzsa, hogy összeálljonzöldségeksajthamburger zsemlebacon szalonna A hagymát apróra vágjuk és hozzátesszük a húshoz, ahogy minden mást is és alaposan összegyúrjuk. Én általában már reggel, ébredés után összegyúrom és beteszem a hűtőbe, így jól össze tudnak érni az ízek.Szeletelt bacon szalonnát ropogósra sütünk és egy tányérba félretesszük. A bekevert húst gombócokká gyúrjuk kilapítjuk és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Van aki szaftosabban szereti, van aki ropogósra sütve.A hamburger zsemlék félbe vágjuk, megkenjük mustárral. Beleteszünk sok-sok zöldséget (hagyma, uborka, paradicsom, paprika, káposzta szokott belekerülni) a sült húspogácsát, a sült, bacont,reszelt sajtot és ketchupot.Jó étvágyat!