Anse Rakott karfiol füstölt virslivel

  • 2016.01.26.
  • 3

Hozzàvalòk:10db füstölt virsli 10 tojás1-2 fej karfiol2 fej vöröshagyma1 bögre rizsOlajTejfölMargarinSó, bors, pirospaprikaElkészìtés: 1. A hagymàt felaprìtom majd olajban megdìsztolom majd hozzàadjuk a felszeletelt füstölt virslit. Pici vizet öntök rà. Pirospaprikàval, borssal fűszerezem. Sózom. Pàr perc főzés utàn leveszem a gàzról és félreteszem.2. A tojàst forró sós vìzbe teszem majd mikor megfőtt leveszem a gàzról és a tojàshéjàt eltàvolìtom majd ezt is félreteszem.3. A rizset elkészìtem. Forró olajba megpiritom majd az 1 bögre rizshez 3 pohàr vizet öntök. Sózom majd mikor elfőtt a vìz a rizs kész is és félreteszem.4, A karfiolt kis csokrokra vàgom majd forró sós vìzben 5 percig főzöm. Főzés utàn leszűröm majd félreteszem.5. Egy üvegtàlat kikenek margarinnal. Majd rétegesen felépìtem. Az első réteg az apróra vàgott karfiol rá rizset teszek majd a pörkölt alapos füstölt virliből teszek egy rétegnyit a tàlba.6, A virsli tetejére tojàst karikázok majd az egészet megismételhetjük mìg el nem fogy az alapanyag. 7. A legtetejére tejfölt kenek. Majd foliàval lefedem és beteszem előmelegìtett sűtőbe 25 percre 180 C fokon. Jó étvàgyat! Fogyasszàtok egészséggel!!!