Mandulás pite-gluténmentes

  • 2018.12.09.
  • 2

Hozzávalók:a tésztához200g


Szafi Reform lisztkeverék










( Paleo
nyújtható lisztkeverék sós ételekhez )20g



négyszeres erősségű édesítő20g



kókusz zsír1/2db

citrom héja-reszelve20g


citrom lé-friss106g

tojás ( 2 db )60g


vízvanília kivonat néhány cseppa töltelékhez100g


mandula-darálva5g




liszt-a fenti10g



kakaópor100g


étcsokoládé164g


tojás
( 3 db )20g



édesítő-a fenti60g



kókusz olajkókuszreszelék a tetejére-opcionálisElkészítés:-A tésztához a lisztkeveréket összemorzsoltam a zsiradékkal, majd a többi hozzávalót egybekevertem és
a liszthez öntöttem.-Összedolgoztam, fél órát hűtőszekrényben pihentettem.-Kinyújtottam, nyújtáskor nem volt szükség alálisztezésre, mert egy hosszú krémkenővel többször fellazítottam a tésztát.-Egy
35x13 cm-es kivehető aljjal rendelkező piteformába
simítottam a tésztát.-Ráöntöttem
a tölteléket, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 45
perc alatt megsült.-A töltelékhez vízgőz felett megolvasztottam a csokoládét, kókusz olajjal.-Habosra kevertem a tojást.-Összekevertem a tojást és az olvasztott csokoládét, majd az időközben összekevert száraz hozzávalókhoz öntöttem.**Kicsit száraz lett a töltelék, ami engem ugyan nem zavart.Eredeti hagyományos recept
itt,
amit gluténmentesre változtattam.
A
csokoládét mindenki saját felelősségére válassza, ezen feltüntetésre került hogy glutént tartalmazhat.
Nekem nem okozott problémát.Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webáruházNézz be a webáruházba és 12.11-ig 10 000 Ft feletti vásárlásnál 5 % kedvezményt kapsz ha használod a















































konyhavilag1211

kupont







































@akonyhavilaga