Szilvás túrós morzsa sütemény

  • 2018.09.12.
  • 6

Hozzávalók:a tésztához30dkg

alakor ősbúza liszt5dkg


tk tönköly
rétes liszt5dkg


tönköly fehér liszt20dkg

vaj5dkg


DW cukorhelyettesítő 1:41mk


só2db



tojássárgájaa töltelékhez8dkg

vaníliás pudingpor2dkg

DW
cukorhelyettesítő
1:44dl


tej25dkg túró1kg


szilva-magozva
a morzsához6dkg

dió-darálva6dkg

világos tönköly liszt1dkg

DW
cukorhelyettesítő 1:45dkg

vajElkészítés:-A morzsához a lisztet összekevertem a dióval, cukorpótlóval, vajjal.-A tésztagombócot fagyasztóba tettem míg a többi elkészült.-A tésztához a liszteket összeszitáltam, belekevertem a sót és cukorhelyettesítőt.-Elmorzsoltam benne a a vajat-Majd a tojássárgával tésztává formáztam.-Kinyújtottam és egy
31x21 cm-es kivehető aljú sütőformába
simítottam.-A töltelékhez a pudingot csomómentesre kevertem a tejjel, belekerült a cukorpótló is, besűrítettem. Langyosra hűtöttem és Belekevertem a túrót.-Ráöntöttem a tepsiben lévő masszára és tetejére raktam a magozott szilvát.-Majd ráreszeltem a szilva tetejére a morzsát.-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt elkészült.



















Piteforma a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webáruháztól