Szilvás túrós morzsa sütemény
- 2018.09.12.
- 6
Hozzávalók:a tésztához30dkg
alakor ősbúza liszt5dkg
tk tönköly
rétes liszt5dkg
tönköly fehér liszt20dkg
vaj5dkg
DW cukorhelyettesítő 1:41mk
só2db
tojássárgájaa töltelékhez8dkg
vaníliás pudingpor2dkg
DW
cukorhelyettesítő
1:44dl
tej25dkg túró1kg
szilva-magozva
a morzsához6dkg
dió-darálva6dkg
világos tönköly liszt1dkg
DW
cukorhelyettesítő 1:45dkg
vajElkészítés:-A morzsához a lisztet összekevertem a dióval, cukorpótlóval, vajjal.-A tésztagombócot fagyasztóba tettem míg a többi elkészült.-A tésztához a liszteket összeszitáltam, belekevertem a sót és cukorhelyettesítőt.-Elmorzsoltam benne a a vajat-Majd a tojássárgával tésztává formáztam.-Kinyújtottam és egy
31x21 cm-es kivehető aljú sütőformába
simítottam.-A töltelékhez a pudingot csomómentesre kevertem a tejjel, belekerült a cukorpótló is, besűrítettem. Langyosra hűtöttem és Belekevertem a túrót.-Ráöntöttem a tepsiben lévő masszára és tetejére raktam a magozott szilvát.-Majd ráreszeltem a szilva tetejére a morzsát.-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt elkészült.
Piteforma a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webáruháztól