Foltos kalács
- 2018.05.27.
- 1
Hozzávalók30dkg
kenyérliszt30dkg tönköly rétes liszt30dkg alakor ősbúza fehér liszt2,5dkg élesztő-friss3dl
tej6dkg
vaj3dkg
DW1:4 negyedannyi cukorpótló2db
tojássárga2ek
kakaóporFöldimogyoró forgács-opcionálisElkészítés-Kevés tejben csipet cukorral felfuttattam az élesztőt.
-Majd az összeszitált lisztekhez adtam, tojással, cukorpótlóval, tejjel összeállítottam
a tésztát, a dagasztás vége felé belekerült az olvasztott vaj is.-Ketté vettem egyik adagba beledolgoztam a kakaóport.-Duplájára kelesztettem.-Mindkét részt 12 adagra osztottam, hengerré formáltam, és 6 fehér 6 barna rudat egymásra raktam.
( kettő kalács készült )-Még kicsit kelesztettem. Tetejét tojással lekentem, földimogyoróval megszórtam.-Kemencében sütöttem.
Eszközök sütéshez főzéshez
A sütnifözni Konyhafelszerelési webáruházból