Kakaós rózsakalács

  • 2018.02.18.
  • 7

Egyszerű kakaós kalács, újragondolva hogy ne csak a feltekerem és felszeletelem formában kerüljön asz asztalra. Elkészítéséhez egy kivehető aljjal rendelkező pitesütőt hívtam segítségül amit a
sutnifozni.konyhafelszerelési webáruházban lehet beszerezni.Hozzávalók:60dkg


tönköly liszt világos2dkg



élesztő1tk




cukor2dl




tej2db




tojás6dkg



vaj5dkg



DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő2dkg



kakóporlekenésre kevés tojásElkészítés:-Cukorral elkevert kevés tejben felfuttattam az élesztőt, majd az átszitált liszthez adtam tojással, cukorhelyettesítővel, tejjel.-Alaposan összedagasztottam, a dagasztás vége felé hozzákerült a puha vaj is.-Ketté vettem az összeállított tésztát az egyikbe beleadagoltam a kakaóport.-Mindkét tésztát
duplájára kelesztettem.-Mindkét tésztát kinyújtottam és 8 cm-es pogácsakiszúróval kiszúrtam 45-45 db korongot.-Három fehér korongot egymás mellé fektetem kis fedéssel, ráraktam
három barna korongot.-Ezt egybe feltekertem, középen ketté vágtam. A többi korongot is hasonló módon raktam össze.-A félbevágott tekeréseket amiből lett a rózsa belerakosgattam a 25 cm-es pitesütő formába.-Kb
fél órát még kelesztettem és 180°-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.-Sütőbe kerülés előtt kevés tojással lekentem.Sütéshez főzés eszközökben partnerem a Sütnifözni konyhafelszerelés