Karácsonyfa zsemle

  • 2017.11.30.
  • 7

Hozzávalók:Előtésztahoz15dkg

kovász150ml

víz15dkg

lisztTésztához30dkg

rétes liszt30dkg

tönköly liszt világos4dl




tej1dl




olaj1tk




bazsalikom10dkg

sóösszes

előtésztatetejérelekenésre tojásos tejszórásra
durva sóElkészítés
-Az előtészta hozzávalóit összekevertem, majd szoba hőmérsékleten érleltem 12 órát.-A tésztához a liszteket összeszitáltam, elkvertem a száraz hozzávalókkal, majd hozzáadtam a tejet, olajat és az összes előtésztát.-Alaposan kidagasztottam.-Kelesztő tálban érleltem, szoba hőmérsékleten 3 órát.-Majd 3x hajtogattam 30 percenként.-A hajtogatások után zárt kelesztő tálban hűtőszekrényben érlelődött 12 órát, majd szoba hőmérsékleten 2 órát.-23 részre osztottam, gömbölyítettem, sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam fenyőfa alakban, ahol további 2 órát kelt.-Tejes tojással lekentem, durva sóval megszórtam, 200°C-ra előmelegített gőzös sütőben kb 40 perc alatt megsült.






Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop



























Eszközök kenyérsütéshez