Ribizlis szívek

  • 2016.02.05.
  • 1

Hozzávalók:50dkg
tönkölybúzaliszt-vagy finom liszt2dkg

élesztő-friss2dl


tejszín5dkg

vaj6dkg

cukor1db


tojássárgája1tk


só0,5dl

tejmálnalekvárElkészítés:-Langyos tejben elkevertem a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt, felfutott.-Lisztben elkevertem a sót, maradék cukrot, hozzáadtam a tejszínt, tojást, kidagasztottam, mikor már szépen elvált az edény oldalától beledolgoztam az olvasztott vajat.-Kelesztő tálban duplájára kelesztettem, majd munkalapon átgyúrtam,
enyhén lisztezett felületen nagyra kinyújtottam.-Megkentem vastagon
ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavartam, 3 cm-es darabokra felvágtam-dupla csiga lett.-A két csiga találkozásánál kihúztam a tésztát így lett szív forma.-Sütőpapírral leterített
sütőlapon
még 35 percet kelesztettem, majd 180°C-ra
előmelegített sütőben
kb 20 perc alatt megsült.Ötlet:Vidék íze














sütőlap megvásárolgató a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshopban