Gránátalma-alma saláta

  • 2015.02.16.
  • 5

A saláta önmagában, előételnek vagy sült húsok mellé.Hozzávalók:15dkg
saláta mix1db


gránátalma2db


alma5dkg

dió2ek


olívaolaj2ek


méz1db


citrom leveElőkészítés:A gránátalmát félbevágtam majd a héj alatti magokat teáskanállal kikapartam. A közben kifolyt levét leszűrtem a magoktól.Az almán átnyomtam az
almaosztót,
segítségével

cikkekre vágtam
eltávolítva a magházat,
majd az alma cikkeket felkockáztam.A diót durvára aprítottam
Magas Turbó Aprítóval, majd száraz serpenyőben megpirítottam.Egy edényben
megolvasztottam a mézet, hozzáadtam az olívaolajat, citrom levet és a gránátalma levétElkészítés:Üveg tálkába
rétegeztem a saláta mixet, a felkockázott almát.Rászórtam a
diót és a gránátalma magokat, majd ráöntöttem a mézes-olívaolajos-citrom leves-gránátalma leves
dresszinget.





almaosztó, üvegtálka, magas turbó aprító