Gránátalma-alma saláta
- 2015.02.16.
- 5
A saláta önmagában, előételnek vagy sült húsok mellé.Hozzávalók:15dkg
saláta mix1db
gránátalma2db
alma5dkg
dió2ek
olívaolaj2ek
méz1db
citrom leveElőkészítés:A gránátalmát félbevágtam majd a héj alatti magokat teáskanállal kikapartam. A közben kifolyt levét leszűrtem a magoktól.Az almán átnyomtam az
almaosztót,
segítségével
cikkekre vágtam
eltávolítva a magházat,
majd az alma cikkeket felkockáztam.A diót durvára aprítottam
Magas Turbó Aprítóval, majd száraz serpenyőben megpirítottam.Egy edényben
megolvasztottam a mézet, hozzáadtam az olívaolajat, citrom levet és a gránátalma levétElkészítés:Üveg tálkába
rétegeztem a saláta mixet, a felkockázott almát.Rászórtam a
diót és a gránátalma magokat, majd ráöntöttem a mézes-olívaolajos-citrom leves-gránátalma leves
dresszinget.
almaosztó, üvegtálka, magas turbó aprító