Meggyes-mákos szelet

  • 2018.12.14.
  • 3

Tészta hozzávalói:30 dkg liszt, 5 dkg cukor, fél tasak sütőpor, 15 dkg margarin, 2 tojássárgája, fél dl tejEzeket összegyúrjuk, ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk és egy közepes méretű tepsibe rakjuk.Elkészítjük a tölteléket:összedolgozunk 15 dkg cukrot, 5 dkg margarint, 20 dkg darált mákot, 2 dl tejet, 10 dkg lisztet+1 csomag vaníliás pudingport+ fél tasak sütőport és végül beleforgatjuk a két tojás keményre vert habját (tegyünk bele egy kávéskanál citromlét).A tepsiben lévő tésztát megkenjük valamilyen pikánsabb ízű lekvárral (pl darabos meggylekvár, esetleg vegyes gyümölcsíz), rákenjük a mákos krémet, megszórjuk magozott meggyel és beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. Megszurkáljuk, közepes hőfokon megsütjük.Ha kész, teljesen kihűtjük, majd ezzel a csoki mázzal vonjuk be:összemelegítünk 6 dkg margarint, 8 dkg porcukrot, 1 evőkanál tejet, 1 evőkanál kakaót és 2 púpozott evőkanál csokis pudingport.